Zemlja, voda, vazduh, Balkan

Izvor: Deutsche Welle, 10.Sep.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlja, voda, vazduh, Balkan

Deset balkanskih zemalja, više od dvadeset mladih novinara i preko dvesta priča. U trećoj sezoni našeg Balkan Boostera posvećujemo se zaštiti životne sredine, od Dunava do Prespanskog jezera. Ovde ćete naći sve priče.

Počela je treća sezona! Počelo je tako što je Miljana Dašić u Crnogj Gori dočekala Tarika Bešlagića iz Bosne i Hercegovine. Njihova tema u prvoj sedmici Boostera biće jedinstvena solana u Ulcinju:

***

Treća sezona ima sličan >> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << koncept – novinari posećuju jedni druge, imaju kameru pametnog telefona i mnogo želje da donesu priče koje možete pratiti na našim FB i TW kanalima. Novost je da ćemo imati tri trija koji istražuju problem koji dele po tri balkanske zemlje - recimo priče o Dunavu, toj moćnoj reci koja je važna Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji.

Više o ovom izdanju Boostera pročitajte OVDE.

***

Krajem prošle godine su se onda mladi učesnici projekta i novinari DW sreli u Sarajevu, da sumiraju utiske. Tada je nastala i ova specijalne debatna emisija, jedna od retkih u kojima mladi imaju reč o glavnim problemima regiona:

Pošaljite Facebook Twitter google+ Whatsapp Tumblr Newsvine Digg

Trajni link https://p.dw.com/p/3Aerd

***

Ideja Balkan Boostera je jednostavna: mladi novinari iz regiona se posećuju međusobno i snimaju priče iz njihovog kraja, pitaju se kako to izgleda sa strane, i upoznaju dijagonale tog surovog, divnog Balkana. Ovako je bilo prošle godine, u drugoj sezoni:

Pošaljite Facebook Twitter google+ Whatsapp Tumblr Newsvine Digg

Trajni link https://p.dw.com/p/3AN35

Nastavak na Deutsche Welle...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.