Izvor: Vostok.rs, 08.Avg.2012, 15:50

Zbog HARP antena temperature u Srbiji i do 60 stepeni!

Zbog HARP antena temperature u Srbiji i do 60 stepeni!

08.08.2012. -

Nesnosne vrućine i tropske temperature koje su u Beogradu i Srbiji danas „debelo“ premašile 40 podelak Celzijusove skale, učinile su početak avgusta paklenim, a maksimalne temperature vazduha koje su Srbiju učinile toplijom i od Afrike i koje prete da dostignu čak i 60 stepeni, mogu poticati i od HAARP antena instaliranih u Barajevu, 50 kilometara od Beograda.

Kako je „Pravda“ opširno već pisala prethodnih sedmica, HAARP antenski sistem je program >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (skraćeno HAARP) i predstavlja projekat istraživanja sa ciljem razumevanja, stimulisanja i kontrole procesa u jonosferi koja je deo zemljine atmosfere na visini od 50 do 80 kilometara, i koji sadrži veliku količinu jona (naelektrisanih čestica) nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetnih talasa. HAARP antenski sistem pored mnoštva uticaja na čovekovu okolinu ali i mentalnu svest, ima uticaja i na klimu i klimatske promene. Ekstremno visoke temperature iznad 40 stepeni koje su trajale celog juna, jula a nastavljaju se i početkom avgusta, nisu nešto što je uobičajeno za područje Srbije, a pogotovo ne u tako dugom trajanju. Neuobičajeno vreo bio je i početak maja, kada su temperature bile iznad 30 stepeni a slučajno ili ne, tek HAARP antenski sistem je sa radom otpočeo baš trećeg maja ove godine.

Biolog i ekolog Dejan Markuš, koji već duže vreme živi i radi u SAD gde je proučavao i pojave vezane za HAARP, za „Pravdu“ kaže da je u Americi odavno poznato da ovaj antenski sistem može da utiče na klimu i da nije slučajno što su baš ovog leta, kada je HAARP sistem počeo da funkcioniše, Beograd i Srbija postali vreliji i od Sahare.

- Delovanjem antenskog HAARP sistema stvara se rupa u zaštitnom omotaču Zemlje, koji nas štiti od negativnog uticaja Sunca i solarnih vetrova. Ta rupa se kreće preko gornje atmosfere, propuštajući veoma štetne uticaje na površinu Zemlje, a ujedno štetno zračenje vrši i taj deo atmosfere koji je ozračen. Američka administracija je zvanično saopštila kako HAARP služi da se istraže načini za saniranje ozonskog omotača, međutim, prava namena mu je kontrola klime tamo gde oni požele, kao i manipulacija sa kontrolom ljudi – kaže Markuš i podseća da ideja kontrole klimatskih dešavanja „nije od juče“.

 

 

- Manipulisanje klimom počelo je još 1946. godine, kada je američki naučnik Vinsent

Šefer otkrio da ubacivanje zaleđenih čestica ugljen-dioksida (suvi led) u hladnu komoru dovodi do stvaranja ledenih kristala koji su isti kao i oni u oblacima. Znalo se da se topli vazduh prilikom dizanja od zemlje sve više hladi i da se jedan deo te vlage kondenzuje u sićušne kapljice koje formiraju oblake. Milioni tih kapljica moraju se spojiti međusobno da bi postale dovoljno teške i kao takve padale kao kiša.

Sada je i ovaj deo Balkana došao na red da se manipuliše klimatskim promenama i eksperimentima, a Srbija je izabrana kao najpogodnije tlo za postavljanje HAARP antena. Od maja, od kad su puštene u rad ove zloglasne antene, počele su i nesnosne vrućine. Naš narod ima izreku „Od Svetog Ilije (2. avgust) Sunce sve milije“ i nekada je tako zaista i bilo, dok pomračeni umovi nisu rešili da zagospodare prirodom i klimom. Ovo Sunce koje danas, 6. avgusta, prži u Beogradu i Srbiji, ne samo da nije „milo“ već je više nego opasno, a čim je zvanično saopšteno da je temperatura 40 stepeni, budite uvereni da je na asfaltu i do 60! Kako stvari stoje, sledećih godina može biti samo još gore, a leta će postati bukvalno neizdrživo topla. Nažalost, u Srbiji se na ovakvim paklenim temperaturama ne uvodi ni vanredno stanje, a kamoli da konačno neko narodu i javnosti objasni šta je to zapravo HAARP koji se nalazi među nama, i da li i koliki uticaj na klimu u ovoj zemlji ima – kaže Markuš.

S. Milovanović,

 

 

Izvor: pravda.rs    

Nastavak na Vostok.rs...


 Povezane vesti
HAARP sistem, uvertira u GMO?

HAARP sistem, uvertira u GMO?

Izvor: BKTV News, 08.Avg.2012

HAARP (skraćeno od High Frequency Active Auroral Research Program), Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije) je istraživački projekat koji želi da „razume, stimuliše i kontroliše procese u jonosferi koji mogu da izmene učinak komunikacionih i sistema za nadgledanje“. Započet...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.