Zaharova: Razlog za vojnu operaciju u Iraku dobijen očiglednom prevarom

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Razlog za vojnu operaciju u Iraku dobijen očiglednom prevarom

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Čilkotov izveštaj pokazao da je Rusija bila u pravu u tvrdnjama da je invazija na jednu suverenu zemlju (Irak) velika greška.

„Ključne tačke izveštaja Džona Čilkota, po našem mišljenju, dovoljna su potvrda onoga što je Rusija godinama govorila. Mi smo tvrdili, i to potkrepljeni činjenicama, još pre početka iračke kampanje da je invazija na Irak nezakonita i bespotrebna“, rekla je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova.




„Razlog za vojnu operaciju je "dobijen" očiglednom prevarom: ova invazija nije zasnovana ni na kakvim činjenicama ili realnim informacijama. Glavno pitanje ostaje otvoreno — ko će i u kojoj meri snositi odgovornost za smrt, kako se i priznaje u samom izveštaju, najmanje 150.000 građana Iraka. I to ne uzimajući u obzir milione izbeglica, stotine hiljada ranjenih“, dodala je ona.

„Najvažnije je da neko mora da preuzme odgovornost za invaziju na Irak“, rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za novinare u letnjem kampu Artek na Krimu.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova: Bestidno mešanje Zapada u unutrašnje stvari država Balkana

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016

Praksa bestidnog mešanja u unutrašnje stvari drugih država ukorenila se na Balkanu. Sada se priprema tlo za provociranje još jedne obojene revolucije u Makedoniji, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.. . „Konstatujemo da se na Balkanu ukorenila...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.