Vetar orkanske snage pogodio Madagaskar

Izvor: RTS, 07.Mar.2017, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vetar orkanske snage pogodio Madagaskar

Tropska oluja "Enavo" pogodila je severoistok ostrva Madagaskar, uz vetar ekstremne brzine, veće od 290 kilometara na sat (80,5 metara u sekundi), saopštila je Meteorološka služba.
Još nema procene štete, ali su vlasti proglasile "crvenu uzbunu" zbog vetra i poplava.

Oluja se kreće ka glavnom gradu Antananarivu, sa 1,4 miliona stanovnika, gde bi mogla da stigne u sredu.
Državna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << služba za upravljanje rizicima i prirodne nesreće u ponedeljak je savetovala stanovništvo da se skloni u brda i da pripremi zalihe vode i hrane.
Tropski cikloni redovno odnose desetine žrtava na Madagaskaru, a 2012. godine poginulo je 112 ljudi i bez krova nad glavom ostalo 90.000.
Najnoviji ciklon stiže u vreme kada Madagaskar ima teškoća zbog suše koja je izazvala nestašicu pirinča, glavne tamošnje namirnice, a nedostaje i druge hrane.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.