Ukradena bista Nikole Tesle iz Rokfelerovog parka

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradena bista Nikole Tesle iz Rokfelerovog parka

Bista slavnog naučnika ukradena je iz Srpske kulturne bašte u prethodnih desetak dana, a policija je obaveštena o ovom incidentu

Bista Nikole Tesle postavljena u Srpskoj kulturnoj bašti u klivlendskom Rokfelerovom parku, ukradena je pre nekoliko dana, prenosi sajt “Clevlend.com”.

Aleks Maćaski, jedan od članova odbora Srpske kulturne bašte, rekao je da je neko ukrao bistu slavnog naučnika u prethodnih 10 dana.

- Tužni smo i zaprepašćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zbog izveštaja o nestanku statue – izjavio je Maćaski i dodao da je policija obaveštena o krađi.

Teslina bista je prva od nekoliko statua postavljenih u Srpskoj kulturnoj bašti nakon njenog otvaranja pre šest godina. U njoj se nalaze i biste Petra Petrovića Njegoša, kralja Petra Prvog Karađorđevića, naučnika Mihaila Pupina, kao i Svetog Save.

(Telegraf.rs / Izvor: Cleveland.com)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.