Uhapšeno deset Amerikanaca na Haitiju

Izvor: Blic, 31.Jan.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno deset Amerikanaca na Haitiju

Policija na Haitiju uhapsila je danas deset Amerikanaca osumnjičenih da su pokušali da iz zemlje izvedu 31 dete, starosti između dva meseca i 12 godina, saopštio je ministar za socijalna pitanja Iv Kristalen.

Deset privedenih osoba, među kojima je bilo pet muškaraca i pet žena, pokušali su da sa decom pređu Dominikansku granicu, ali ih je u tome sprečio načelnik lokalne policije, rekao je Kristalen.

"To je otmica, to nije usvajanje", rekao je ministar, dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da "svako dete koje napušta Haiti mora da ima dozvolu Instituta za socijalna pitanja koji je nadležan za slučajeve usvajanja dece".

Privedeni američki građani prebačeni su u policijsku stanicu u Port-o-Prensu, a privedeno je i nekoliko Haićana za koje se sumnja da su pomagali u otmici.

Veliki broj dece sa Haitija ostao je bez roditelja posle velikog zemljotresa koji je odneo 200.000 ljudi. U inostranstvu, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, ima mnogo porodica koje bi želele da usvoje neko dete sa Haitija.

Američka administracija je u sredu pozvala buduće staratelje koji su u procesu usvajanja haićanske dece da budu strpljivi i da sačekaju da čitava procedura oko usvajanja bude transparentnija kako bi se izbegle greške i trgovina decom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Haitiju uhapseno 10 Amerikanaca

Izvor: S media, 31.Jan.2010

Policija na Haitiju uhapsila je danas deset Amerikanaca osumnjičenih da su pokušali da iz zemlje izvedu 31 dete starosti izmedju dva meseca i 12 godina, saopštio je ministar za socijalna pitanja Iv Kristalen. ..Deset privedenih osoba, medju kojima je bilo pet muškaraca i pet žena, pokušali su...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.