Izvor: B92, 08.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen kolumbijski narko-bos

Sao Paulo -- Brazilska policija tvrdi da je uhapsila kolumbijskog kralja droge Huana Karlosa Ramireza Abadija.

Najveći kolumbijski narko-diler sumnjiči se da je od 1990. do 2004. iz Kolumbije u SAD prošvercovao kokain vredan više od 10 milijardi dolara. Abadija je uhapšen juče ujutro po lokalnom vremenu u svom apartmanu u Aldeija de Sera, u saveznoj državi Sao Paulo, saopštila je policija.

Prema podacima vlasti SAD, Abadija, čiji je nadimak Lilihip, vođa je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednog od najvećih narko-kartela Norte del Valje, a SAD su za informaciju o tome gde se on nalazi nudile pet miliona dolara.

Brazilska policija navodi da je Abadija najveći trgovac kokainom od 1993, kada je kolumbijska policija ubila kralja kokaina Pabla Eskobara.

Abadija se smatra odgovornim za najmanje 15 ubistava u SAD, među njima i jednog policajca, a pominje se i kao nalogodovac više od 300 ubistava u Kolumbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.