Uhapšen vođa Al Kaide u Iraku

Izvor: Blic, 02.Dec.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vođa Al Kaide u Iraku

Iračke snage bezbednosti uhapsile su vođu Al Kaide u Iraku Abu Bakr al-Bagdadija, saopštila je danas iračka državna televizija.

O Al-Bagdadiju malo se zna. Proglašen je vođom Islamske države Irak, organizacije koja okuplja više naoružanih grupa, nakon što je Abu Omar al-Baghdadi ubijen u američkom vazdušnom napadu 2010. godine.

Nije objavljivao mnogo izjava ili video-snimaka i za standarde Al Kaide, bio je figura iz sene. Jedno saopštenje izdao je u julu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove godine, nakon sukoba u kojemu su ubijeni irački bezbednosni zvaničnici.

Al-Bagdadi je tada najavio "razbijanje zidova", akciju s ciljem slabljenja iračke vlade predvođene šitima, do kojeg bi došli saradnjom s sunitskim plemenima i povratkom na područja iz kojih su proterani pre povlačenja američke vojske iz Iraka u decembru prošle godine.

Šef antiterorističke jedinice koja je obavila hapšenje rekao je njime okončana dvomesečna istraga, a pri hapšenja zaplenjena su i imena i lokacije drugih zvaničnika Al Kaide.

Povezane vesti: Četvorica uhapšena u Kaliforniji zbog planiranja terorističkih napada Uhapšen upravnik zatvora posle upada Al Kaide Jordan: Uhapšeno 11 osoba zbog planiranja terorističkih napada Adnan Karabegović optužen za terorizam u Australiji Al Kaida preuzela odgovornost za više od 30 napada u Iraku

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen vođa Al Kaide u Iraku

Izvor: S media, 02.Dec.2012

Iračke snage bezbednosti uhapsile su vođu Al Kaide u Iraku Abu Bakr al-Bagdadija, saopštila je danas iračka državna televizija...O Al-Bagdadiju malo se zna. Proglašen je vođom Islamske države Irak, organizacije koja okuplja više naoružanih grupa, nakon što je Abu Omar al-Baghdadi ubijen u...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.