UN: Ispitaćemo špijuniranje diplomata

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Ispitaćemo špijuniranje diplomata

Ujedinjene nacije (UN) planiraju da kontaktiraju američkog giganta za telekomunikacije, kompaniju "AT&T" povodom informacije da su dozvolili američkoj Nacionalnoj agenciji za bezbednost (NSA) da prisluškuje celokupnu internet komunikaciju u sedištu svetske organizacije.

Portparolka UN-a Vanina Mestrači rekla je da su američki zvaničnici prvobitno dali uveravanja UN-u "da oni ne vrše prisluškivanje njihove komunikacije".

Mestrači je reagovala na izveštaj američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dnevnika "Njujork tajms" u kome se navodi da je kompanije "AT&T" pružala tehničku podršku u sprovođenju tajnog sudskog naloga kojim se dozvoljava prisluškivanje celokupne internet komunikaciju u sedištu UN-a, koja je klijent te američke kompanije.

Prema njenim rečima, sve zemlje moraju da poštuju "nepovredivost UN-a", u skladu sa međunarodnim pravom.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.