U svetu zaraženo više od 25 miliona ljudi: U Brazilu ukupno 119.504 žrtava, u Indiji još 76.424 nova slučaja, u SAD 46.000 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2020, 08:27

U svetu zaraženo više od 25 miliona ljudi: U Brazilu ukupno 119.504 žrtava, u Indiji još 76.424 nova slučaja, u SAD 46.000 novozaraženih

Broj ljudi zaraženih korona virusom u svetu premašio je 25 miliona, pokazuju podaci sajta Worldometer .

Od jula je u proseku na svaka tri do četiri dana rastao broj zaraženih za milion.

Prema istim podacima, preminulo je više od 843.000 ljudi, a dosad se oporavilo više od 17 miliona. Aktivnih slučajeva trenutno je 6,7 miliona.

Kanada produžila zabranu ulaska za strane putnike

Kanada je produžila meru kojom se većini stranih putnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zabranjuje ulazak u tu zemlju, usled napora da ograniči unošenje i širenje korona virusa, saopštio je u petak na Tviteru ministar za javnu bezbednost Bil Bler.

Mera, čije je važenje produženo do 30. septembra, odnosi se na strane putnike koji pokušavaju da uđu u Kanadu iz inostranstva, osim iz SAD.

Kanada ima poseban dogovor o prelasku granica sa SAD, koji je na snazi do 21. septembra.

Brazil je na drugom mestu u svetu po broju zaraženih i preminulih od posledica korona virusa, posle SAD, koje imaju više od šest miliona zaraženih i više od 185.000 smrtnih slučajeva.

I dalje su SAD najviše pogođene pandemijom kovida-19, zaraženo je preko šest miliona ljudi, a preminulo 186.314. Slede Brazil sa 3,8 miliona i Indija sa 3,5 miliona.

Na četvrtom mestu u svetu i prvom u Evropi po broju obolelih je Rusija sa 985.346 obolelih.

U Brazilu ukupno 119.504 žrtava

U Brazilu je u protekla 24 sata od posledica korona virusa umrlo 855 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao 119.504, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Brazil je zabeležio i novih 43.412 slučajeva korona virusa.

Ukupno je do sada od korona virusa u Brazilu obolelo 3.804.803 osoba, prenosi Rojters.

Peru produžio mere do 30. septembra

Peruanske vlasti produžile su vanredno stanje proglašeno zbog epidemije korona virusa do 30. septembra, objavio je državni list "Peruano".

Prema toj odluci, mera zabrane izlaska ostaće na snazi u onim područjima u kojima se registruje povećanje broja zaraženih, prenosi agencija TAS S.

Građanima je dozvoljeno da izlaze iz svojih domova samo u najnužnijim situacijama od ponedeljka do subote. U nedelju, i tokom policijskog časa, koji traje od 20 časova do četiri ujutru, svi moraju da ostanu u kućama.

Predsednik Perua Martin Viskara proglasio je zbog epidemije korona virusa vanredno stanje u zemlji sredinom marta. Od tada su vlasti produžavale vanredno stanje nekoliko puta.

Prema ministarstvu zdravlja Perua, zaraženo je više od 620.000 ljudi, a preminulo je 28.000.

U Meksiku 5.824 novozaraženih, 522 preminulih

U Meksiku su u poslednja 24 sata potvrđena 5.824 nova slučaja korona virusa, a preminule su 522 osobe, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj zaraženih u toj zemlji sada iznosi 585.738, a preminulo je ukupno 63.146 ljudi, prenosi Rojters.

Ponovo više od 320 novozaraženih u Južnoj Koreji

Broj novih slučajeva korona virusa u Južnoj Koreji drugi dan zaredom veći je od 330, a zvaničnici pozivaju građane da se pridržavaju pojačanih mera zaštite i upozoravaju da je predstojeća nedelja važna da se zaustavi dalje širenje zaraze.

U poslednja 24 sata u toj zemlji su potvrđena 323 nova slučaja, od kojih je 308 iz lokalne transmisije, a preminulo je pet osoba.

Ukupan broj zaraženih time je porastao na 19.400, a od početka epidemije preminula je 321 osoba, prenosi Jonhap.

U proteklom danu ipak je zabeležen blagi pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodni, kada ih je bilo 371, dok je u četvrtak zabeležen čak 441 slučaj.

Samo od 14. avgusta u Južnoj Koreji je zabeleženo 4.630 novih slučajeva korona virusa, uglavnom povezanih sa crkvom u Seulu i skupom povodom Dana oslobođenja 15. avgusta.

Najniži broj novozaraženih u Viktoriji posle dva meseca

U australijskom žarištu korona virusa, državi Viktorija, u protekla 24 sata zabeležen je najniži dnevni broj novozaraženih posle skoro dva meseca, ali vlasti upozoravaju da ne treba žuriti sa ublažavanjem mera.

Zvaničnici te države danas su prijavili 94 nova slučaja, ali i 18 preminulih.

To je prvi put posle osam nedelja da je dnevni broj novozaraženih pao ispod 100, prenosi Rojters.

U susednoj državi Novi Južni Vels raste zabrinutost zbog ponovnog porasta broja zaraženih, nakon što je otkriveno žarište u jednom klubu u Sidneju.

U Celoj Australiji je od početka epidemije potvrđeno 25.500 slučajeva korona virusa, a preminula je 601 osoba.

U Kini 13. dan bez lokalne transmisije, 9 importovanih

U Kini je u poslednja 24 sata potvrđeno devet novih slučajeva korona virusa, isto kao i prethodnog dana, a svi novi slučajevi su importovani, saopštila je danas Nacionalna zdravstven komisija.

To je 13. dan zaredom da u Kini nije zabeležen nijedan slučaj lokalnog prenosa, čime je izjednačen prethodni rekord, prenosi Rojters.

Komisija je prijavila i 10 asimptomatskih slučajeva koji ne ulaze u zvaničnu statistiku, dok ih je u prethodnom danu bilo 16.

U Kini su od početka epidemije zabeležena 85.022 slučaja korona virusa, a preminule su 4.634 osobe.

Indija: 76.424 nova slučaja, 1.021 preminuli

Indija je danas prijavila 76.472 novih slučajeva korona virusa, nešto niže od rekordnih brojki u proteklih nekoliko dana, ali nastavljajući niz koji je epidemiju u toj zemlji trenutno učinio najgorom na svetu.

Indija je prijavila ukupno 3,46 miliona slučajeva tokom pandemije, što je ukupno manje nego u SAD i Brazilu. Međutim, mnogoljudna južnoazijska zemlja beležila je veći porast broja jednodnevnih slučajeva od obe te zemlje tokom skoro dve nedelje, prenosi Rojters.

Broj smrtnih slučajeva u Indiji porastao je za 1.021, na 62.550, pokazali su podaci saveznog ministarstva zdravlja.

I pored toga, lokalni mediji su preneli da bi neke mere mogle uskoro da budu ublažene. Vlada bi mogla da dozvoli da se delimično otvore mreže podzemne železnice, a ministar Delhija rekao da je to neophodno za povratak grada u punu brzinu.

U petak je zastupnik H. Vasantakumar iz glavne opozicione stranke u zemlji postao najnovija poznata osoba koja je umrla od kovid-19, infekcije prouzrokovane novim korona virusom.

U SAD 46.000 novozaraženih, ukupno skoro šest miliona

U Sjedinjenim Američkim Državama je u poslednja 24 sata zabeleženo 46.156 novih slučajeva korona virusa, čime se ukupan broj zaraženih približio broju od šest miliona, saopštio je Univerzitet Džons Hopkins.

U toj zemlji korona virus do sada je potvrđeno kod 5.913.941 osobe.

U proteklom danu preminulo je još 976 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 181.800, prenosi CNN .

Na brazilski arhipelag mogu samo oni koji su preležali kovid

Arhipelag Fernando de Noronja, koji se nalazi nedaleko od obale Brazila i važi za jednu od najlepših turističkih destinacija u svetu, od sledeće sedmice biće ponovo otvoren za turiste, ali samo za one koji su već preležali Kovid-19.

Da bi dobili odobrenje lokalnih vlasti za dolazak na arhipelag, turisti će morati da podnesu dokaz u vidu pozitivnog PCR testa starog najmanje 20 dana ili rezultate serološkog testa koji ukazuju na to da u organizmu imaju antitela protiv COVID -19, navodi CNN .

Pakistan: Još jedna žrtva korone, najmanje od marta

U Pakistanu je u poslednja 24 sata od posledica COVIDa -19 preminula jedna osoba, što je najmanji broj smrtnih slučajeva u jednom danu od početka pandemije.

U istom vremenskom intervalu korona virus potvrđen je kod još 319 ljudi, saopšteno je iz pakistanskog ministarstva zdravlja.

Od početka pandemije, Pakistan je potvrdio 295.372 slučajeva COVID -19 i 6.284 smrtnih slučajeva od posledica ove bolesti, preneo je CNN .

Ranije u toku ovog meseca vlada Pakistana je saopštila da ponovo otvara turističke atrakcije, restorane, salone i bioskope, usled kontinuiranog pada broja zaraženih u zemlji.

Nadležni organi su potvrdili da će se obrazovne institucije otvoriti 15. septembra, a od ovog dana biće dozvoljeno i održavanje svadbi. Restrikcije na rad železnice i avioprevoznika biće ukinute u oktobru.

Više od 1.200 studenata Univerziteta Alabama ima koronu

Od početka pandemije korona virusa, više od 1.200 studenata na Univerzitetu Alabama zaraženo je korona virusom.

Samo od 25. avgusta, Kovid 19 je dijagnostikovan kod 481 studenta.

Školska godina počela je 19. avgusta, prenosi BBC .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA NASTAVLJA DA BUKTI: U Brazilu za 24 sata umrlo 855 ljudi, Peru produžio vanredno stanje zbog epidemije (VIDEO)

Izvor: Kurir, 29.Avg.2020

U Brazilu je u protekla 24 sata od posledica korona virusa umrlo 855 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao 119.504, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.