Na deponiji nađene ljudske kosti

Izvor: B92, 06.Jul.2013, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na deponiji nađene ljudske kosti

Sarajevo -- Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti. Pretpostavlja se da su to posmrtni ostaci ubijenih Srba tokom rata, saznaje RT Republike Srpske.

Upućeni, kako se navodi, veruju da su ovde sahranjivani ubijeni građani Sarajeva srpske nacionalnosti koje je rat zatekao u gradu na Miljacki.

Kako prenosi RTRS, sarajevska gradska deponija grobnica je na desetine Srba ubijenih u Pofalićima, Buća Potoku, Velešićima, Alipašinu i drugim sarajevskim naseljima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Reč je o Srbima iz Sarajeva za čijim posmrtnim ostacima porodice uzaludno tragaju već dve decenije posle rata.

Napominje se da je nerazjašnjeno pitanje ko je naredio ubistvo Srba i skrivanje zločina.

Gradskom deponijom u ratu, kao i danas u miru, gazduju vlasti u Sarajevu.

Na osnovu operativnih saznanja MUP RS i Kancelarije Instituta za nestale u Istočnom Sarajevu vršeno je probno kopanje i potvrdilo se da se na toj lokaciji nalazi masovna grobnica u koju su sahranjivani, ali i sa drugih lokacija prenošeni posmrtni ostatci ubijenih Srba.

Danas je nakon tona i tona kubika i smeća, došlo do potvrde da je informacija bila tačna i pronašli smo ljudske kosti na dubini od 27 metara.

Operativne informacije su da na toj lokaciji treba očekivati nekoliko desetina žrtava i mislimo da je to i primarna i sekundarna grobnica", rekao je za RTRS predsedavajući Kolegijuma direktora Institua za traženje nestalih lica u BiH.

Prema njegovim rečima to je duži vremenski period bilo mesto gde su, da ne kažem sahranjivani, nego sakrivani tragovi zločina nad srpskim stanovništvom u Sarajevu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosti Srba na deponiji u Sarajevu?

Izvor: Mondo, 06.Jul.2013

Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih..

Nastavak na Mondo...

Kosti ubijenih Srba pronađene na deponiji u Sarajevu?

Izvor: medio.rs, 06.Jul.2013

Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih Srba u Pofalićima, Buća Potoku, Velešićima, Alipašinu i drugim sarajevskim naseljima

Nastavak na medio.rs...

RTRS: Kosti ubijenih Srba nađene na deponiji u Sarajevu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2013

Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih Srba tokom rata u tom gradu, saznaje Radio televizija Republike Srpske...Upućeni, kako se navodi, veruju da su ovde sahranjivani ubijeni građani Sarajeva srpske nacionalnosti koje je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.