U Kongu pucano na helikopter u kojem je bio vojnik iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2022, 00:03

U Kongu pucano na helikopter u kojem je bio vojnik iz Srbije

U Demokratskoj Republici Kongo večeras su za sada nepoznate snage otvorile vatru iz automatskog oružja na helikopter u kom su se nalazili pripadnici mirovne misije Ujedinjenih nacija, a u letelici se nalazio i pripadnik Vojske Srbije koji nije povređen, preneli su mediji.

Helikopter je krenuo u izviđački let kada je otvorena vatra na njega, a prilikom napada letelica UN je oštećena, prenose Novosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Misija Ujedinjenih nacija za stabilizaciju stanja u DR Kongo MONUSCO uspostavljena je 1999, a Vojska Srbije učestvuje u njoj od 2003. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnut helikopter u Kongu, u njemu bio srpski vojnik

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2022

U demokratskoj Republici Kongo večeras su za sada nepoznate snage otvorile u više navrata vatru iz automatskog oružja na helikopter u kom su se nalazili pripadnici mirovne misije Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.