U Iraku ubijena dva demonstranta u nastavku protesta

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2020, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iraku ubijena dva demonstranta u nastavku protesta

Dva demonstranta su poginula i 20 je danas povređeno u Bagdadu u ponovnom nasilju između anti-vladinih demonstranata i pripadnika snaga bezbednosti, saopštili su tamošnji zvaničnici.

Do nasilja je došlo posle nekoliko nedelja zatišja.

Policija je suzavcem i šok-bombama rasterala demonstrante kada su pokušali da pređu ograde koju su postavile snage bezbednosti.

Demonstranti traže sveobuhvatne reforme, nove vlasti i vanredne izbore.

Tim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nasiljem je prekinut period zatišja nakon tenzija između Teherana i Vašingtona posle ubistva iranskog generala Kasema Solejmanija 3. januara u američkom napadu kod Bagdada.

Protest je održan i u Nasiriji, na jugu Iraka, gde su demonstranti dali vladi rok od nedelju dana da preduzme ozbiljne korake za ispunjavanje njihovih zahteva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.