Suzavac i vodeni topovi protiv demonstranata u Ankari

Izvor: Blic, 13.Feb.2014, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac i vodeni topovi protiv demonstranata u Ankari

Turska policija upotrebila je danas suzavac i vodene topove da rastera nekoliko stotina demonstranata koji su u Ankari tražili oslobadjanje vojnih oficira zatvorenih zbog planiranja puča.

"Sloboda patriotama, stop zaverama", uzvikivali su učesnici protesta, koje je policija sprečila da dodju do parlamenta.

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan prošlog meseca je izjavio da se ne protivi ponovnom sudjenju stotinama vojnih oficira, koji su zatvoreni zbog pokušaja svrgavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade, a vlada je prošle sedmice podnela parlamentu predlog zakona koji bi omogućio ponavljanje sudskog postupka.

Prema tom predlogu, osam specijalnih sudova koji su osudili vojnike u okviru masovnih procesa 2012. i 2013. godine trebalo bi da budu ukinuti, a njihovi slučajevi prosledjeni redovnim krivičnim sudovima.

Takav korak usledio je u vreme kada se Erdogan suočava s velikim korupcijskim skandalom, u koji su navodno umešane i osobe iz njegovog okruženja i zbog kojeg su smenjena trojica ministara.

Erdogan je za skandal optužio pristalice pokreta Hizmet, koji predvodi uticajni turski sveštenik Fetulah Gulen, koji živi u SAD.

Zbog skandala je otpušteno više hiljada policajaca i tužilaca koji su bili povezani sa istragom, podseća AFP.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suzavac i vodeni topovi protiv demonstranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2014

Turska policija upotrebila je danas suzavac i vodene topove da rastera nekoliko stotina demonstranata koji su u Ankari tražili oslobađanje vojnih oficira zatvorenih zbog planiranja puča.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.