Tramp: Sjajan sastanak sa Merkelovom

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Sjajan sastanak sa Merkelovom

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kad je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.

- Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini - rekao je Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao s Merkelovom.

Tramp je naveo da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose", prenosi Rojters.

- Sa Nemačkom imamo izvanredne odnose - istakao je američki predsednik, dodavši da je izrazio zabrinutost zbog novog gasovoda koji je planiran od Rusije do Nemačke.

Merkel je rekla da je razgovarala o migracijama i trgovini sa Trampom i da se raduje daljoj razmeni jer, kako je navela, SAD ostaju partner Nemačke.

Prethodno je portparolka Bele kuće Sare Sanders rekla da će Tramp tokom susreta s Merkelovom na marginama samita u Briselu ponoviti kritiku na račun Merkelove, koju je izneo ranije danas.

Tramp je, naime, uoči početka samita javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp s Merkelovom, sastanak opisao kao "sjajan"

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2018

BRISEL - Američki predsjednik Donald Tramp razgovarao je danas sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao njemačku politiku kad je riječ o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.