Tramp se sastao sa Merkelovom, sastanak opisao kao sjajan

Izvor: RTS, 11.Jul.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se sastao sa Merkelovom, sastanak opisao kao "sjajan"

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO-a u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kada je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini", rekao je Donald Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao sa Merkelovom.

Predsednik SAD je istakao da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose", prenosi Rojters.
"Sa Nemačkom imamo izvanredne odnose", istakao je Tramp dodajući da je izrazio zabrinutost zbog novog gasovoda koji je planiran od Rusije do Nemačke.
Merkelova je rekla da je razgovarala o migracijama i trgovini sa Trampom i da se raduje daljoj razmeni jer, kako je navela, SAD ostaju partner Nemačke.
Prethodno je portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla da će Tramp tokom susreta sa Merkelovom na marginama samita u Briselu ponoviti kritiku na račun Merkelove koju je izneo ranije danas.
Tramp je, naime, uoči početka samita javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp razgovarao sa Merkelovom nakon kritikovanja politike Nemačke

Izvor: Blic, 11.Jul.2018

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel na marginama samita NATO-a u Briselu, samo nekoliko časova nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku u vezi sa izdvajanjima za vojsku i uvozom gasa iz Rusije.

Nastavak na Blic...

NATO samit: Tramp kritikovao Nemačku, Makedonija pozvana u Alijansu

Izvor: VOA, 11.Jul.2018

Ton prvom danu NATO samita u Briselu su dale pritužbe predsjednika Trampa na nedovoljna izdvajanja za odbranu vojnih saveznika, kao i na politiku Njemačke koja je, kako kaže, energetski talac Rusije, iste one od koje bi Amerika trebalo da je brani. Uz to, lideri su dogovorili niz mjera bolje organizacije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.