Sleteo autobus u Crnoj Gori: Poginule dve osobe, sedam teško povređenih; Priveden vozač FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 13:09

Sleteo autobus u Crnoj Gori: Poginule dve osobe, sedam teško povređenih; Priveden vozač FOTO/VIDEO

Bilans udesa na putu Cetinje-Budva, kada je autobus sa tridesetak putnika sleteo s puta, je najmanje dve poginule osobe, dok je njih sedmoro teško povređeno.

Kako je Rina prenela, ukupno je povređena 21 osoba. Kako je potvrđeno "Vijestima", autobus je sleteo s puta, na pravcu između Obzovice i Brajića.

Na mesto nezgode upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a na putu ka Obzovici su i pripadnici specijalnih jedinica policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Vijestima" je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povređenih.

Ekipama hitne pomoći, lekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra, kao i cetinjskoj bolnici, izdata je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem povređenih.

"Na magistralnom putu Cetinje – Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usled čega je došlo do sletanja autobusa 'Papović' sa kolovoza. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na licu mesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije", objavila je Uprava policije na mreži X.

Prvi podaci policije ukazuju da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika, kao i da u autobusu nije bilo dece.

Vozač autobusa je priveden u policiju i zadržan.

On se požalio ekipi lekara, koji su se prvi spustili do mesta nesreće, da je osetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletelo u provaliju.

Ekipe Uprave policije u olupini autobusa u 13.10 časova javljaju da više nema povređenih niti novih stradalih. Trenutno se radi pretraga terena, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana. Autobus firme "Papović" prevozio je putnike na relaciji Nikšić - Budva.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović kazala je da je sedam teško povređenih u saobraćajnoj nesreći na putu Cetinje-Budva dovedeno u tu zdravstvenu ustanovu.

Kazala je da je jedan od pacijenata u životnoj opasnosti.

"Kod svih sedam pacijenata radi se o teškim povredama. Najstariji povređeni pacijent je 1959. godište, a najmlađi je rođen 1997. Kakvim tokom će ići njihovo lečenje videćemo ovih dana. Mi smo u kontaktu samo sa Opštom bolnicom Cetinje gde se nakon primarne obrade pacijenti šalju ovamo", kazala je Radulović novinarima ispred KCCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobus sleteo sa puta u Crnoj Gori, najmanje troje mrtvih i više povređenih

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2023

Najmanje tri osobe su poginule, a više je povređenih na putu Cetinje-Budva u mestu Obzovica u Crnoj Gori, kada je putnički autobus sleteo sa puta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.