Tenesi: Ubio jednu, ranio tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2016, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenesi: Ubio jednu, ranio tri osobe

Nekoliko sati pre nego što je američki vojni veteran afričkog porekla pucao na 12 belih policajaca, ubivši petoricu, a sedam ih je ranjeno, na protestu u Dalasu, još jedan afroamerički bivši pripadnik vojske SAD pucao je nasumice na automobile i policiju na autoputu u Tenesiju, usmrtivši jednu ženu i ranivši još tri osobe među kojima jednog policajca, javila je danas AP.

Kao i snajperista iz Dalasa, napadač iz Tenesija Lakim Kion Skot (37) rekao je da je u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ujutro pucao kao odgovor na policijsku brutalnost prema Afroamerikancima, saopštile su juče američke vlasti, prenosi danas američka agencija.

U pucnjavi u Tenesiju stradali su i civili, a jedna od njih je ubijena 44-godišnja Dženifer Runi, majka dvoje dece koja je radila kao raznosač novina i u trenutku napada vozila je autoputem.

Skot, koji je bio naoružan jurišnom puškom, pištoljem i velikom količinom municije, ranjen je u razmeni vatre sa policijom i prebačen je u bolnicu, a sada je u teškom, ali stabilnom stanju.

Istražni biro u Tenesiju saopštio je da je preliminarnom istragom utvrđeno da je Skot bio umešan i u druge incidente.

Policajci su se našli na meti napada i u Džordžiji i Misuriju nakon što je policija ubila Afroamerikance u Luizijani i Minesoti, dok je u napadu bivšeg vojnika u Dalasu ubijeno pet policajaca, a sedmorica ih je ranjeno.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još jedna pucnjava u SAD: Bivši vojnik ubio jednu i ranio tri osobe

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2016

Istog dana kada je američki vojni veteran afričkog porekla pucao na policajce u Dalasu, ubivši petoricu, dok je sedam ranio, još jedan crni bivši pripadnik vojske SAD pucao je nasumice na automobile i policiju na autoputu u Tenesiju, usmrtivši jednu ženu i ranivši još tri osobe među kojima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.