Talibani oteli 27 mirovnjaka

Izvor: RTS, 25.Dec.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani oteli 27 mirovnjaka

Talibanski militanti kidnapovali su 27 pripadnika "Narodnog mirovnog pokreta" na auto-putu u avganistanskoj provinciji Farah, saopštili su lokalni zvaničnici i aktivisti te mirovne grupe.
Mirovnjaci su putovali u šest automobila u utorak uveče, kada su konvoj zaustavili talibani i odveli ljude u nepoznatom pravcu, navele su vlasti, prenosi Rojters.
Jedan od članova grupe "Narodni mirovni pokret" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je da su planirali da u provinciji Farah pozivaju na mir i primirje između sukobljenih strana u Avganistanu.
Talibani su prethodno osudili aktiviste i rekli da ih finansira vlada u Kabulu, što je ta grupa demantovala.
"Narodni mirovni pokret" formiran je u znak protesta zbog nasilnih napada, nakon što je u eksploziji automobila kod sportskog stadiona prošle godine 17 civila stradalo, a 50 povređeno.
Talibani se bore protiv Vlade koju podržava Zapad i sada kontrolišu najviše teritorije od kada su američke snage 2001. godine zbacile njihov režim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistan: Kidnapovani mirovnjaci

Izvor: B92, 25.Dec.2019

Kabul -- Talibanski ekstremisti kidnapovali su 27 pripadnika mirovne misije "Narodni mirovni pokret" u avganistanskoj provinciji Farah, saopštili su lokalni zvaničnici...Zamenik guvernera Faraha Masud Bahtavar izjavio je da su mirovnjaci kidnapovani na auto-putu, a putovali u šest automobila od Herata...

Nastavak na B92...

Talibani zarobili 27 učesnika marša mira

Izvor: VOA, 25.Dec.2019

Avganistanska grupa aktivista saopštila je da su talibanski pobunjenici zarobili konvoj od 27 učesnika marša mira u zapadnom Avganistanu i odveli ih na nepoznatu lokaciju. Bismilah Vatandost, portparol Narodnog mirovnog pokreta (PPM) rekao je da je organizacija izgubila kontakt sa 27 svojih kolega...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.