Tajvan: 14 žrtava zemljotresa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan: 14 žrtava zemljotresa

U snažnom zemljotresu jačine 6,4 stepeni po Rihterovoj skali koji je danas pogodio jug Tajvana, prema najnovijim podacima poginulo je 14 osoba, među kojima i novorođena beba i dve devojčice, dok je 350 osoba povređeno.

Tajvanske vlasti su navele da se oko 100 ljudi vode kao nestali i da oko 2.000 vojnika i vatrogasaca i dalje izvlače ljude pod ruševinama.

Prema podacima američkog Instituta za geologiju, epicentar zemljotresa je bio na samo 10 kilometara ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << površine zemlje, a većina stanovnika je spavala u trenutku potresa, jer se dogodio oko 4.00.

Zemljotres se osetio i u tajvanskoj prestonici Tajpeju, udaljenoj oko 300 kilometara.

Kina je ponudila pomoć Tajvanu u spasavanju zarobljenih u ruševinama i sanaciji štete.

Tajvan se nalazi na spoju dve tektonske ploče, zbog čega su na tom ostrvu česti zemljotresi ali su uglavnom slabiji i ne uzrokuju veću štetu.

Poslednji veliki zemljotres na tom području dogodio se u septembru 1999. godine kada je na Tajvanu stradalo oko 2.400 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.