Svet: U Peruu skoro 3.000 novozaraženih, u Meksiku još 3.800 inficiranih, najviše preminulih u jednom danu u Iranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 08:17

Svet: U Peruu skoro 3.000 novozaraženih, u Meksiku još 3.800 inficiranih, najviše preminulih u jednom danu u Iranu

U Peruu je potvrđeno 2.946 novih slučajeva Covid-19, a ukupan broj inficiranih dostigao je 282.365, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje.

Glavni grad Perua, Lima, ima najviše zaraženih - 157.050, prenosi CNN.

Umrlo je još 187 ljudi, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije korona virusa 9.504.

Peru je sedmi u svetu po broju potvrđenih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusa.

U Kini još 19 slučajeva korona virusa

U Kini je potvrđeno 19 novih slučajeva korona virusa, dok ih je prethodnog dana bilo 12, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva, prenosi Rojters.

Od novih slučajeva infekcije sedam je potvrđeno u Pekingu, koji se bori protiv novog talasa epidemije korona virusa.

U glavnom gradu Kine vrši se masovno testiranje od kada je 11. juna potvrđen prvi slučaj infekcije u novom talasu epidemije, a koji je bio povezan sa velikom pijacom Ksifandi.

Kina je prijavila i četiri nova asimptomatska pacijenta.

U toj državi, odakle je epidemija počela, do sada je potvrđen 83.531 slučaj COVID-19, a od posledica infekcije preminule su 4.634 osobe.

Brazil se još uvek suočava sa velikim izazovom

Brazil se i dalje suočava sa velikim izazovom u suzbijanju pandemije korona virusa i trebalo bi više da integriše svoje napore na različitim nivoima vlasti, izjavio je Majkl Rajan, šef programa Svetske zdravstvene organizacije za vanredne situacije.

Rajan je ocenio da bi Brazil trebalo da se fokusira na sveobuhvatan pristup u nastojanju da kontroliše epidemiju i da to radi na održiv način, prenosi Rojters.

U Brazilu su u ponedeljak potvrđena 24.052 nova slučaja korona virusa, a još 692 osobe su umrle od posledica infekcije.

U toj zemlji sada je broj inficiranih premašio 1.370.000, a preminulo je ukupno 58.314 ljudi.

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro smatra da korona virus ne predstavlja veliku opasnost i nazvao ga je "malim gripom".

Najviše preminulih u jednom danu od kovida u Iranu

Iran je zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva od kovid-19 u roku od 24 sata, pokazali su u ponedeljak zvanični podaci ministarstva zdravlja.

U jednom danu preminulo je 162 ljudi, premašivši prethodni rekord od 4. aprila, kada je ministarstvo zdravlja prijavilo 158 smrtnih slučajeva za 24 časa, prenosi Rojters.

Islamska Republika zabeležila je ukupno 10.670 smrtnih slučajeva i 225.205 zaraženih korona virusom, izjavila je portparolka ministarstva zdravlja Sima Sadat Lari na državnoj televiziji.

Broj novih dnevnih infekcija i smrtnih slučajeva naglo je porastao u poslednjoj nedelji posle postepenog ukidanja ograničenja koja su uvedena sredinom aprila.

Maske će postati obavezne na okupljalištima koja odredi ministarstvo zdravstva počev od 5. jula, izjavio je u nedelju iranski predsednik Hasan Rohani, navodi se na njegovoj zvaničnoj veb stranici.

U Meksiku još 3.800 inficiranih korona virusom

Meksičko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u toj zemlji potvrđeno još 3.805 slučajeva korona virusa, a da su od infekcije umrle još 473 osobe.

Ukupan broj zaraženih sada je 220.657, a od početka epidemije preminula je 27.121 osoba.

Vlada je saopštila da je pravi broj zaraženih verovatno značajno veći od potvrđenih slučajeva.

Meksiko je na 11. mestu u svetu po broju zaraženih, a 7. mestu po broju smrtnih slučajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa: U Nemačkoj još skoro 500 zaraženih, vanredne mere u Lesteru, u Rusiji još 6.600 obolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020

U Nemačkoj je potvrđeno još 498 slučajeva korona virusa, tako da je ukupan broj zaraženih 194.259, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh...Od korona virusa umrlo su još 12 osoba i ukupan broj preminulih je 8.973, prenosi Rojters...Vanredne mere u Lesteru..U engleskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Slovenija: 15 novih zaraza, Hrvatska ostaje na listi sigurnih država

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jun.2020

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavila je u utorak slovenska vlada koja za sada Hrvatsku neće skinuti s liste epidemiološki sigurnih država.  Time se broj ukupno potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao na 1600, a procjena je da je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

I dalje veliki broj zaraženih na Kosovu, danas još 79

Izvor: Danas, 30.Jun.2020

Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova (NIJZ) saopštio je večeras da je zaraza korona virusa na Kosovu registrovana kod još 79 ljudi, te je broj inficiranih porastao na 2.878.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.