Svet: Severna Koreja i dalje država bez korone, u Kini 49 novih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2020, 08:33

Svet: Severna Koreja i dalje država bez korone, u Kini 49 novih slučajeva

U Severnoj Koreji i dalje nije zabeležen nijedan slučaj korona virusa, pokazao je poslednji izveštaj Svetske zdravstvene organizacije. Do sada je u toj zemlji testirano 10.462 osoba i do 29. oktobra niko nije bio pozitivan na korona virus, a identifikovano je 5.368 osoba sumnjivih na kovid-19, od kojih su osam bili stranci, prenosi Jonhap.

Severna Koreja tvrdi da je država bez korone, međutim, ona je relativno brzo pokrenula kampanju na samom početku pandemije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u okviru koje je zatvorila svoje granice i pojačala mere karantina.

U Kini potvrđeno novih 49 slučajeva kovida-19

U Kini je registrovano još 49 slučajeva korona virusa, što je više nego dan ranije, a većina slučajeva je uvezeno iz inostranstva, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija.

Od uvezenih slučajeva četiri su otkrivena kod osoba koje su iz Nju Delhija doputovale u Vuhan, prenosi Rojters.

Najviše novih slucajeva otkriveno je u provinciji Sinkjang, gde su zabeleženi i asimptomatski slučajevi.

Kako se navodi, zbog povećanog broja slučajeva, regionalne vlasti su odlučile da sprovedu masovno testiranje. Do sada je u toj zemlji, u kojoj se korona virus prvi put i pojavio, obolelo 86.070 osoba, dok je preminulo 4.634.

Brazil: 8.501 novi slučaj, 179 osoba preminulo

Brazil je prijavio 8.501 novi potvrđeni slučaj koronavirusa u ponedeljak i 179 smrtnih slučajeva od kovid-19, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Južnoamerička zemlja do sada je registrovala 5.554.000 slučajeva od početka pandemije, dok je zvanični broj preminulih porastao na 160.253, prema podacima ministarstva, u najfatalnijoj epidemiji na svetu izvan Sjedinjenih Država, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Sjeverna Koreja i dalje korona free država

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2020

SEUL - U Sjevernoj Koreji i dalje nije zabilježen nijedan slučaj virusa korona, pokazao je posljednji izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SEVERNA KOREJA MINIRALA GRANICU SA KINOM: Streljaju zdravstvene radnike u borbi sa koronom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020

U Severnoj Koreji vlada panike zbog mogućnosti prenošenja korona virusa iz Kine..Severna Koreja je preuzela ekstremne mere kako bi se odbranila od korona virusa, a mere uključuju i postavljanje nagaznih mina na granici sa Kinom, saopštila je danas južnokorejska nacionalna obaveštajna služba (NIS),...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.