Svet: Čile otvara granice posle osam meseci, u Kaliforniji policijski čas, u Kini registrovano 17 novih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2020, 09:46

Svet: Čile otvara granice posle osam meseci, u Kaliforniji policijski čas, u Kini registrovano 17 novih slučajeva

U Brazilu je u poslednja 24 sata registrovano 32.622 novozaraženih, a preminulo je 376 osoba, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

U najvećoj južnoameričkoj državi za devet meseci epidemije je potvrđeno više od šest miliona zaraženih i 168.989 preminulih.

Dnevni bilans novih i smrtnih slučajeva konstantno opada od avgusta, prenosi Rojters.

U Kaliforniji uveden policijski čas od 22 do 5 sati ujutru

U američkoj saveznoj državi Kaliforniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zbog velikog širenja pandemije korona virusa uveden policijski čas.

Policijski čas koji je na snagu stupio u subotu, predviđa zabranu kretanja od 22 sata do pet sati ujutru.

Mera će biti na snazi sve do 21. decembra, a vlasti Kalifornije su najavile da će biti i produžena ako bude potrebe, preneo je Bi-Bi-Si.

"Virus se širi brzinom koju nismo videli od početka pandemije. Sledećih nekoliko dana i nedelja biće ključni za zaustavljanje talasa", poručio je u petak guverner Kalifornije Gevin Njusom.

Dodao je da je najvažnije smanjiti prenos i usporiti hospitalizaciju pre nego što dođe do porasta broja smrtnih slučajeva.

Prošle nedelje je u Kaliforniji, koja broji oko 40 miliona stanovnika, ukupan broj zaraženih od početka pandemije prešao jedan milion.

Kina: Registrovano 17 novozaraženih od korona virusa

U kontinentalnoj Kini registrovano je tokom prethodnih 24 časa 17 novih slučajeva Kovid-19, što je neznatan porast u odnosu na 16, koliko ih je bilo prethodnog dana, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija.

Od 17 slučajeva, tri su lokalno preneta, a devet slučajeva je poreklom iz inostranstva, preneo je Rojters.

U kontinentalnoj Kini je u prethodnih 24 časa registrovano i 11 asimptomatskih slučajeva, što je pad u odnosu na jučerašnjih 18.

U Kini je do sada zabeležena ukupno 86.431 osoba zaražena od korna virusa, dok je ukupno preminulo 4.643 osobe.

Čile otvara granice posle osam meseci

Posle osam meseci restriktivnih mera zbog pandemije korona virusa, Čile sutra otvara glavni granični prelaz i aerodrom za strane posetioce.

Putnici će morati da pokažu negativan test na korona virus, kao i zdravstveno osiguranje. Takođe će morati da prijave mesto boravka, a oni koji dolaze iz visoko rizičnih zemalja moraće da budu u karantinu 14 dana.

Predsednik Sebastijan Pinjera pozvao je građane da zadrže oprez radi sprečavanja novog talasa kovida-19.

"Korona virus je još uvek među nama i ne smemo da budemo nesmotreni", rekao je Pinjera.

Vlada planira postepeno otvaranje i drugih aerodroma i graničnih prelaza u nastojanju da ponovo aktivira turistički sektor, prenosi AP.

Čile je zatvorio granice 18. marta, dve nedelje posle prvog slučaja zaraze korona virusom. Od tada je u ovoj zemlji sa 18 miliona stanovnika zabeleženo više od pola miliona infekcija i 15.000 smrtnih slučajeva.

U SAD 184.591 novi slučaj i 1.476 preminulih

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštio je danas da je, u odnosu na prethodni presek, u SAD zabeleženo 184.591 novi slučaj korona virusa, dok je 1.476 ljudi preminulo.

Ukupno je dosad u SAD registrovano 12.028.081 zaraženih i 255.076 smrtnih slučajeva, navodi CDC.

Rojters napominje da podaci CDC ne odražavaju nužno broj slučajeva koje prijavljuju pojedinačno savezne američke države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIGRANTI KORISTE POLICIJSKI ČAS: Ulaze u Bihać po mraku u grupama, dok su građani u kućama!

Izvor: Kurir, 22.Nov.2020

Dok je većina građana širom Federacije BiH u 23 sata u svojim domovima, zbog mere zabrane kretanja koju je uveo krizni štab u cilju sprečavanja širenja korona virusa, za migrante, izgleda, to pravilo ne važi, piše Dnevni avaz.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.