Svečanost uručenja vojnih zastava 63. Padobranskoj brigadi i 72. Brigadi za specijalne operacije

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2020, 22:22

Svečanost uručenja vojnih zastava 63. Padobranskoj brigadi i 72. Brigadi za specijalne operacije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su proveri pripremljenosti za svečanost uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. Brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade koja će biti održana u nedelju, 14. juna 2020. godine u Spomen-kompleksu “Drugi srpski ustanak” u Takovu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Ministar Vulin i general Mojsilović imali su priliku da se uvere da je sve spremno za  predstojeću svečanost za koju se učesnici intenzivno uvežbavaju pod budnim okom komandanta svečanosti i ratnog komandanta 63. Padobranske brigade general-majora Ilije Todorova. 
  Zastava 72. brigade za specijalne operacije biće uručena komandantu jedinice brigadnom generalu Miroslavu Talijanu koji je bio ratni zamenik komandanta Bataljona za protivteroristička dejstva "Sokolovi". Zastava 63. Padobranske brigade biće uručena njenom komandantu pukovniku Nenadu Zoniću, nekadašnjem članu ratne komande 63. Padobranske brigade.  Svečanost u takovskom spomen-kompleksu obeležiće defile 20 podešelona pripadnika i veterana 72. Brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, a moći će da se vide i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, padobranski skokovi, kao i prikaz naoružanja i vojne opreme.   Građani će biti u prilici da svečanost prate u direktnom prenosu na Prvom programu Radio-televizije Srbije od 11 časova.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gađanje jedinica Rečne flotile

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas obuci i gađanju jedinica Rečne flotile i kadeta 141. klase Vojne akademije modula rečne jedinice na poligonu za gađanje brodskim naoružanjem.. Obuci i gađanju na reci na poligonu „Titel“ na Tisi prisustvovali su i komandant Kopnene...

Nastavak na Vostok.rs...

Vučić sutra u Takovu: Svečano uručenje vojnih zastava

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 12:31

Ceremonija će biti održana u Spomen-kompleksu "Drugi srpski ustanak"..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanosti uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade...Svečanost će biti održana u 11.00 časova, u Spomen-kompleksu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.