Počelo suđenje Janši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Janši

LJUBLJANA -

Suđenje bivšem slovenačkom premijeru Janezu Janši i četvorici saučesnika zbog mita i korupcije počelo je danas u Ljubljani.

"Sve zajedno je jedna farsa", rekao je Janša novinarima na ulasku u sud.

Janša je optužen za "saučesništvo u davanju i primanju mita ili obećavanja mita u zamenu za posredništvo" koje je dovelo 2006. godine do potpisivanja ugovora vrednog 392 miliona dolara sa finskom kompanijom "Patria".

Ostala četvorica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osumnjičenih, među kojima i jedan visoki zvaničnik slovenačkog ministarstva odbrane, su takođe optuženi za uzimanje mita.

Ugovor o kupovini 135 blindiranih vozila je deo slovenačkih napora da modernizuje vojsku posle ulaska u NATO 2004. godine, kada je Ljubljana postala i članica EU.

Nekoliko sedmica pred parlamentarne izbore 2008. godine, finska televizija je objavila izveštaj prema kome je nekoliko visokih slovenačkih zvaničnika, među kojima i Janša, primalo mito od "Patrie".

Janša negira ove optužbe i tvrdi da su u pitanju političke igre i podneo privatnu tužbu protiv finske televizije i novinara koji je napisao taj izveštaj, kao i protiv slovenačkog tužioca koji je podigao optužnicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo suđenje Janši

Izvor: B92, 05.Sep.2011

Ljubljana -- Suđenje bivšem slovenačkom premijeru Janezu Janši i četvorici saučesnika zbog mita i korupcije počelo je danas u Ljubljani..."Sve zajedno je jedna farsa", rekao je Janša novinarima na ulasku u sud...Janša je optužen za "saučesništvo u davanju i primanju mita ili obećavanja mita...

Nastavak na B92...

Počelo suđenje Janši zbog mita i korupcije

Izvor: Mondo, 05.Sep.2011

Suđenje bivšem slovenačkom premijeru Janezu Janši i četvorici saučesnika zbog mita i korupcije počelo je danas u Ljubljani.

Nastavak na Mondo...

Suđenje Janši zbog mita i korupcije odloženo

Izvor: Mondo, 05.Sep.2011

Suđenje bivšem slovenačkom premijeru Janezu Janši i četvorici saučesnika zbog mita i korupcije koje je trebalo da počne danas u Ljubljani odloženo je zbog nedolaska jednog od optuženih.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.