Stjuardesa krala od putnika

Izvor: Press, 23.Jul.2010, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stjuardesa krala od putnika

Francuskinja Lusi R., stjuardesa aviokompanije „Er Frans", uhapšena je nakon što je otkriveno da je za godinu dana od putnika, dok su spavali na dugim letovima, ukrala hiljade evra, kreditne kartice i vredan nakit
Francuska policija uhapsila je stjuardesu aviokompanije „Er Frans" zbog sumnje da je za više od godinu dana ukrala hiljade evra, kreditne kartice i nakit putnicima dok su oni spavali tokom dugih letova, piše list „Figaro". >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Prema navodima tog lista, Lusi R. (47) privedena je pre nekoliko dana, posle višemesečne istrage, nakon što je doputovala iz Tokija.
Pljačkala na 142 leta
Policija je pokrenula istragu u januaru nakon što je petoro putnika, koji su „Er Fransom" leteli od Francuske do Japana, prijavilo da im nedostaje 4.000 evra. Od tada su policajci pratili 142 leta od Francuske do Dalekog istoka, na kojima je Lusi radila. Ispostavilo se da je na svakom letu po neki putnik bio opljačkan.
Stjuardesa je uvek krala na isti način. Prvo bi sačekala da putnici utonu u san, a onda bi im uzimala novac i to evre, jene ili švajcarske franke. Ona je krala i satove, nakit, kreditne kartice i čekovne knjižice.
- Znala je da na dugačkim letovima putnici posle obilnog obroka i dosta alkohola spavaju. Tada bi počela da pretražuje njihov ručni prtljag i uzima sve vrednosti koje može da nađe - naveo je jedan istražitelj.

On je dodao da je Lusi i kolegama u „Er Fransu" postala sumnjiva. Naime, ona je godišnje zarađivala oko 47.000 evra, a na posao je nedavno počela da dolazi u skupom sportskom automobilu, a kupila je i luksuzne stanove nedaleko od aerodroma na kojima je radila.
Policija je otkrila i njen sef u rodnom gradu Ruenu u Francuskoj, u kojem se nalazio skupocen „kartije" nakit.
Živela na visokoj nozi
- Njeni bankovni računi pokazuju apsurdni jaz između njenog načina života i prijavljenog prihoda - rekao je jedan policijski zvaničnik za „Figaro".
Policijski istražitelji su u kući stjuardese našli čekove putnika i brojeve bankovnih knjižica.
Nakon što je uhapšena, kad su joj pročitane optužbe, Lusi je priznala 26 krađa.
Prema pisanju časopisa, uhapšena žena je navela da je počela da krade u martu 2009. godine da bi rešila finansijske probleme.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Stjuardesa krala od putnika dok su spavali

Izvor: S media, 23.Jul.2010

..Francuskinja Lusi R., stjuardesa aviokompanije „Er Frans", uhapšena je nakon što je otkriveno da je za godinu dana od putnika, dok su spavali na dugim letovima, ukrala hiljade evra, kreditne kartice i vredan nakit...Francuska policija uhapsila je stjuardesu aviokompanije „Er Frans" zbog sumnje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.