Španska sestra izlečena od ebole!

Izvor: 24sata, 01.Nov.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska sestra izlečena od ebole!

Španska medicinska sestra koja se oporavila posle zaraze virusom ebole izašla je iz karantina i prešla u običnu bolničku sobu, saopštila je danas madridska bolnica Karlos Treći.

Teresa Romero 6. oktobra je pozitivno tesirana na virus ebole, ali je posle 15 dana objavljeno da je izlečena. Ona je prvi poznati slučaj zaraze ebolom izvan zapadne Afrike u poslednjoj epidemiji te bolesti.

Bolnica Karlos Treći saopštila je da Romero (44) sada obilazi medicinsko osoblje >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << bez zaštitne opreme.

Teresa Romero opet može da se vidi sa svojim suprugom i drugim osobljem bolnice.

U saopštenju se navodi da su testovi portvrdili da nema tragova virusa ebole u telesnim tečnostima Terese Romero.

Ona je lečila dvojicu španskih misionara koji su preminuli od ebole u avgustu i septembru pošto su se vratili u Španiju iz zapadne Afrike.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španska bolničarka izašla iz karantina

Izvor: Blic, 02.Nov.2014, 00:29

Bolnički zvaničnici rekli su da je španska medicinska sestra Tereza Romero Ramos, koja se oporavila od infekcije virusom ebole, prebačena iz sobe u izolaciji u uobičajenu bolničku sobu na dalje lečenje...Iz bolnice "Karlos III" u Madridu saopšteno je da je Romero (44) prebačena u odeljenje u...

Nastavak na Blic...

Španska sestra izlečena od ebole, izašla iz karantina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2014

Španska medicinska sestra koja se oporavila posle zaraze virusom ebole izašla je iz karantina i prešla u običnu bolničku sobu, saopštila je madridska bolnica Karlos Treći...Teresa Romero 6. oktobra je pozitivno tesirana na virus ebole, ali je posle 15 dana objavljeno da je izlečena. Ona je prvi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.