Snažan zemljotres ponovo pogodio Vanuatu

Izvor: RTS, 06.Apr.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres ponovo pogodio Vanuatu

Zemljotres magnitude 6,9 pogodio je Vanuatu, državu na jugu Pacifika, ali nije izdato upozorenje za cunami.
Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama, niti o pričinjenoj šteti.
Američki geofizički institut je saopštio da je epicentar zemljotresa bio oko 100 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zapadno od sela Sola i 460 kilometara severozapadno od prestonice Port Vila, dodajući da se dogodio na dubini od 33 kilometra.
Centar za upozoravanje na opasnost od cunamija za Pacifik nije izdao upozorenje.
Ovo je drugi snažan zemljotres u poslednjih nekoliko dana u Vanuatu. Zemljotres iste jačine dogodio se 3. aprila i tom prilikom nije pričinjena šteta.
Arhipelag Vanuatu nalazi se u takozvanom Vatrenom pojasu Pacifika, odnosno pojasu vulkana gde su česti zemljotresi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vanuatu pogodio treći zemljotres za pet dana

Izvor: Blic, 07.Apr.2016, 09:26

Pacifičku zemlju Vanuatu danas je pogodio još jedan jak zemljotres, treći u proteklih pet dana, ali za sada nije izdato upozorenje na cunami i nema informacija o žrtvama i načinjenoj šteti...#BREAKING USGS: M6.9 #earthquake strikes 102kms west of Sola, Vanuatu, at 6:58 a.m. GMT, no tsunami warning...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.