Sirijsi pobunjenici: Uništili smo ruski helikopter

Izvor: Blic, 24.Nov.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijsi pobunjenici: Uništili smo ruski helikopter

U odvojenom incidentu, druga sirijska pobunjenička grupa - Slobodna sirijska vojska Prva pomorska divizija - tvrdi da je uništila ruski helikopter na planini Turkmen koji je nadletao mesto pada ruskog bombardera.

Pobunjenici tvrde da su helikopeter uništili protivtenkovskim projektilom "tow", piše Luiza Lovlak, dopisnica britanskog "Telegrafa" sa Bliskog istoka.

Prethodno je bilo nepotvrđenih izveštaja da su ruski helikopteri pokušavaju da pristupe lokaciji na kojoj se srušio ruski avion.

Ako napad na helikopter bude potvrđen, "tow" je verovatno stigao do pobunjenika kroz američko-tursku logističku podršku.
Pogledaj vesti o: Incident,   Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.