SZO: Protiv drugog talasa epidemije korona virusa treba se boriti bez vakcine

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2020, 00:32

SZO: Protiv drugog talasa epidemije korona virusa treba se boriti bez vakcine

Vakcine neće stići na vreme za borbu protiv drugog talasa pandemije koronavirusa, i mnoge zemlje će nastaviti da se bore bez vakcine, upozorila je večeras Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Predstavnik SZO Majkl Rajan (Mićael Ryan) izjavio da će proći najmanje četiri do šest meseci pre nego što bilo gde bude bilo dovoljno vakcina.

Upozorio je da na vakcine ne treba gledati kao na "čarobnu stvar".

"Još nismo stigli do vakcina", rekao je Rajan uprkos nedavnim najavama obećavajućih vakcina za koje se navodi da su efikasne 90 odsto i više.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Vakcine neće stići prije drugog talasa pandemije korone

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2020

Vakcine neće stići na vreme za borbu protiv drugog talasa pandemije korona virusa, i mnoge zemlje će nastaviti da se bore bez vakcine, upozorila je večeras Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Predstavnik SZO Majkl Rajan (Michael Ryan) izjavio da će proći najmanje četiri do šest meseci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.