Kontroverzni restoran koji slavi Hitlera

Izvor: B92, 19.Jul.2013, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontroverzni restoran koji slavi Hitlera

Vlasnik jednog restorana u Indoneziji pozvan je na informativni razgovor zato što je svoj lokal dekorisao nacističkim simbolima.

U restoranu Henrija Mulijane u Bandungu, glavnom gradu indonežanske provincije Zapadna Java, okačena je zastava sa nacističkim kukastim krstom, na zidu se nalazi ogromna fotografija Adolfa Hitlera, a konobari su obučeni u SS uniforme.

Zamenik gradonačelnika Bandunga Aji Vivananda izjavio je da je Mulijana pozvan na informativni razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojem će morati da objasni motive zbog kojih je tako dekorisao restoran, kako bi se utvrdilo da li je time želeo da podstakne rasnu mržnju.

"Ti simboli su svugde u svetu simboli nasilja i rasizma", rekao je Vivananda.

Mulijana je kazao da je zbog skandala na neko vreme odlučio da zatvori restoran.

On je dodao da njegov cilj nije širenje mržnje, da nije simpatizer nacista i da je restoran postavio nacističke simbole, kako bi privukao klijente.

"Ja sam poslovni čovek, nisam političar. Imam pravo da svoj restoran dekorišem čime god hoću i onim što privlači klijente. Siguran sam da nisam prekršio nijedan zakon", rekao je Mulijana.

On nije želeo da kaže da li će promeniti dekor u svom restoranu, ukoliko vlasti to od njega budu tražile.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kontroverzni restoran koji slavi Hitlera

Izvor: B92, 19.Jul.2013

Vlasnik jednog restorana u Indoneziji pozvan je na informativni razgovor zato što je svoj lokal dekorisao nacističkim simbolima...U restoranu Henrija Mulijane u Bandungu, glavnom gradu indonežanske provincije Zapadna Java, okačena je zastava sa nacističkim kukastim krstom, na zidu se nalazi ogromna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.