Rejting Slovenije snižen na smeće

Izvor: OkRadio.rs, 01.Maj.2013, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rejting Slovenije snižen na "smeće"

Bonitetna agencija Mudis je snizila kreditni rejting Slovenije na nivo "smeća", uz negativnu prognozu. Razlog je, navodi se, stanje tamošnjeg bankarskog sektora i pogoršanje stanja državnih finansija, uz upozorenje da će toj zemlji možda trebati i paket finansijske pomoći od evrozone. U saopštenju agencije "Moody's" se navodi da je kreditni rejting Slovenije snižen za dva stepena, na "Ba1" sa "Baa2", čime je dospeo u spekulativnu kategoriju, kao i da neizvesnost oko finansiranja na tržištu povećava "verovatnoću da će biti potrebna spoljna pomoć", prenela je agencija AFP. "Najvažniji razlog za sniženje rejtinga Slovenije je uporna kriza tamošnjeg bankarskog...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Kreditni rejting Slovenije snižen na status smeća

Izvor: Kamatica.com, 02.Maj.2013, 15:31

Bonitetna agencija Mudiz je snizila kreditni rejting Slovenije na nivo "smeća", uz negativnu prognozu, navodeći kao razlog stanje tamošnjeg bankarskog sektora i pogoršanje stanja državnih finansija, uz upozorenje da će toj zemlji možda trebati i paket finansijske pomoći od evrozone..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.