Raste broj žrtava u poplavama u Kentakiju: Morali smo da plivamo iz prostorija VIDEO

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 10:42

Raste broj žrtava u poplavama u Kentakiju: "Morali smo da plivamo iz prostorija" VIDEO

Poplave u istočnom Kentakiju usmrtile su najmanje 28 ljudi, među kojima je i četvoro dece, izjavio je guverner te američke države Endi Bešir.

Voda je odnela neke domove u najpogodjenijim oblastima, nakon što je nekoliko dana padala jaka kiša, jedna od najgorih u istoriji ove države, prema rečima guvernera, preneo je Rojters.

Spasilački timovi prolaze čamcima kroz stambene i poslovne delove i traže žrtve. "Nestalo je sve, bukvalno. Cela kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nestala", rekla je za TV WĆS jedna od ugroženih poplavom, Rejčel Paton. Oko nje, sve kuće su bile poplavljene vodom.

"Morali smo da plivamo iz prostorija, bilo je hladno. Voda mi je bila preko glave, tako da, jeste, bilo je strašno", dodala je Paton. Zvaničnici upozoravaju da bi broj smrtnih slučajeva mogao da raste, jer se predvđjaju kiše koje mogu da spreče spasilačke napore.

Ove poplave su druga velika katastrofa u Kentakiju u sedam meseci, nakon što je "roj" tornada odneo blizu 80 života u zapadnom delu ove američke države u decembru. Električne mreže su u znatnoj meri oštećene, pa je oko 14.000 domova bilo bez struje u nedelju posle podne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poplave u Kentakiju - stradalo najmanje 28 osoba, među njima i deca

Izvor: RTS, 01.Avg.2022

Poplave izazvane obilnim padavinama u istočnom Kentakiju usmrtile su najmanje 28 ljudi, među kojima je i četvoro dece, izjavio je guverner te američke države Endi Bešir. . Voda je odnela neke domove u najpogođenijim oblastima. Nekoliko dana padala je jaka kiša, jedna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.