Raspušten izraelski parlament

Izvor: RTS, 30.Maj.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspušten izraelski parlament

Izraelski parlament doneo je rano jutros odluku o raspuštanju, pošto premijer Benjamin Netanijahu nije uspeo da formira vladajuću koaliciju u roku koji je istekao u ponoć.
Kneset, koji je formiran pre manje od dva meseca, glasao je za raspuštanje sa 74 glasa za i 45 protiv, prenosi AP.

Građani Izraela izaći će tako 17. septembra izaći na druge parlamentarne izbore ove godine. Prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su održani 9. aprila.
Netanijahu nije uspeo da formira koaliciju zbog unutrašnjih sukoba ultra-ortodoksnih i ultranacionalističkih saveznika, ali i zato što nije bilo saglasnosti o predloženim zakonima koji bi premijera zaštitili od tužbi.
Umesto da prepusti formiranje vlade nekom od svojih rivala, Netanijahuova partija Likud uputila je u parlament predlog zakona o raspuštanju.
Netanijahu je najavio da će se ponovo kandidovati.
''Vodićemo oštru i jasnu izbornu kampanju koja će nam doneti pobedu. Pobedićemo i javnost će pobediti", poručio je Netanijahu. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.