Premijer Erdogan objavio sastav nove vlade

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Erdogan objavio sastav nove vlade

Ankara - Turski premijer Tajip Erdogan objavio je danas sastav novog kabineta nakon pobede njegove proislamističke Partije pravde i razvoja na parlamentarnim izborima 12. juna.

Kabinet broji ukupno 25 članova, medju kojima su i neki iz starog sastava, rekao je Erdogan na konferenciji za štampu nakon što je turski predsednik Abdulah Gul odobrio listu.

Ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu ostaje i dalje na toj funkciji, dok će Egemen Bagis, šef turskog pregovaračkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tima za pristupanje EU, biti na čelu novog ministarstva Evropske unije, prenosi AFP.

Ismet Jilmaz dolazi na čelo ministarstva odbrane gde je do sada bio Večdi Gonul.

Na čelo ministarstva unutrašnjih poslova takodje dolazi nova ličnost Naim Sahin, a njegov prethodnik Besir Atalaj postaje jedan od četiri zamenika premijera.

U kabinetu je sada i jedna žena, Fatma Sahin, koja je postavljena na funkciju ministra porodice i socijalne politike.

Pored pobedničke Erdoganove partije, na izborima u junu u parlament su ušle i sekularna Republikanska narodna partija koja je osvojila 25,9 odsto glasova i radikalno-desničarska Partija nacionalističke akcije - 13 procenata.

Mesta u parlamentu su osvojila i 36 kandidata za nezavisne poslanike koje je podržala prokurdska Partija mira i prijateljstva.

Povezane vesti: Policija sprečila incident pripadnika islamskih zajednica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erdogan predstavio novi sastav turske vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2011

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas sastav nove vlade koju je formirao nakon pobede njegove islamsko-konzervativne stranke na parlamentarnim izborima održanim 12. juna. Novi saziv vlade činiće pored šefa kabineta još 25 ministara, među kojima su samo šestorica novoimenovanih,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.