Policija hapsila demonstrante u Fergusonu

Izvor: VOA, 29.Nov.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija hapsila demonstrante u Fergusonu

Organi reda suočili sa učesnicima protesta koji su nezakonito blokirali ulicu u blizini sedišta policije kasno sinoć. Prethodno, demonstranti na kratko zatvorili prodavnice u dva tržna centra...

Policija u američkoj saveznoj državi Mizuri uhapsila je više od deset demonstranata, gnevnih zbog odluke velike porote u Sent Luisu da ne podigne optužnicu protiv belog policijaca, koji je u Fergusonu ubio nenaoružanog afroameričkog tinejdžera.

Organi reda su se kasno >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sinoć suočili sa demonstrantima koji su nezakonito blokirali ulicu u blizini sedišta policije.

Ranije tokom dana, demonstranti su izazvali zatvaranje prodavnica u najmanje dva tržna centra u predgrađu Sent Luisa, blizu Fergusona, gde je policajac Deren Vilson u avgustu otvorio vatru na 18-godišnjeg Majkla Brauna i ubio ga.

U neredima koji su izbili posle odluke velike porote u ponedeljak da ne podigne optužnicu protiv Vilsona, uništene su i oštećene desetine zgrada.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.