Pogledajte: Ribar i ajkula se tuku oko ribe

Izvor: Blic, 13.Apr.2013, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Ribar i ajkula se "tuku" oko ribe

Svaki ribar ima priču o nekom velikom komadu ribe koji mu je izmakao, ali Ajzak Brumagim je imao dovoljno sreće da videom snimi svoj slučaj. Još više sreće je imao jer je izvukao živu glavu, pošto mu je ribu preotela - ajkula. Ajzak Brumagim u trenutku kada iz vode iskače ajkula

Brumagin je pecao nekoliko kilometara daleko od grada Oahua na Havajima, kada se jedna tigar ajkula zainteresovala za njegov ulov. Ovaj mesožder težak oko kg samo što nije uskočio u Ajzakov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kajak ne bi li se dočepao tune koju je ribar upravo upecao.

- Samo što sam počeo da namotavam udicu, kad sam u poslednjem trenutku ugledao iza sebe nešto veliko i zeleno. I pitao sam se šta se dešava”, kazao je Ajzak za KHON-TV. - Sve se dešavalo tako brzo. Samo sam primetio kako se tuna otkačila i ajkula je pljesnula perajem i tad sam shvatio ko mi je 'suparnik'.

Sve je snimljeno kamerom koju je ribar prikačio na svoj kajak.

Morski biolog Vejn Samijer je rekao da je ajkula uradila ono što je u njenoj prirodi.

- Ako je riba uznemirena ona šalje električne vibracije, a ako je još i zakačena za udicu, verovatno negde i krvari. Ajkuli treba samo jedan majušni signal te vrste da bi se ustremila ka meti. Zastrašujuće je biti tad u njenoj blizini.

Brumagim je, na svu sreću, prošao nepovređen.

- Definitivno sam imao nalet adrenalina. Život i smrti odigravali su mi se pred očima, kaže ribar.

Međutim, on nije bio obeshrabren ajkulinom pobedom. Ostao je u moru dovoljno dugo da uhvati još dve ribe pre nego što je otišao kući.

VIDEO > Ribar i ajkula se bore oko tune:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pogledajte: Ribar i ajkula se "tuku" oko ribe

Izvor: Dzungla.org, 13.Apr.2013

Svaki ribar ima priču o nekom velikom komadu ribe koji mu je izmakao, ali Ajzak Brumagim je imao dovoljno sreće da videom snimi svoj slučaj. Još više sreće je imao jer je izvukao živu glavu, pošto mu je ribu preotela – ajkula.... Opširnije na Blic online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.