Grad Homutov plakatima rasteruje prostitutke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Homutov plakatima rasteruje prostitutke

PRAG - Grad Homutov na severu Češke pokušava da rastera prostitutke i njihove mušterije iz obližnje Nemačke novim plakatima sa porukom "Nudimo vam sifilis, gonoreju i AIDS".

Na ideju da takve plakate postavi u odabranim ulicama, gde najčešće klijenti traže usluge lepotica noći na pločniku, došla je jedna žena iz Homutova kojoj je dojadilo da je svaki čas uveče u ulici u kojoj živi zaustavljaju muškarci i nude pare za seks.

"To me je uvredilo", kazala je Simona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kmonjičkova i sa reči prešla na dela, smislila plakat i ponudila ga gradskim vlastima a u projekt su se uključili i privatni sponzori.

Na plakatu je narctana riđokosa devojka u crvenoj izazovnoj mini haljini ukrašenoj mrtvačkom lobanjom. Plakat na nemačkom i češkom jeziku poručuje: "Nudim sifilis, gonoreju, AIDS".

"Uverena sam da devojke sigurno neće stati ispred takvog plakata", kazala je medijima Kmonjičkova a psiholozi su takođe ocenili da bi "ponuda" klijentima šta sve uz seks za svoje pare mogu da dobiju zaista mogla da odgovori bar neke.

Izvor: Idnes

"Sigurno će im sa tim plakatima 'biznis' ići teže", kazao je zamenik gradonačelnika Homutova Jan Ržehak.

Homutov, uz druge češke gradove u nemačkom i austrijskom pograničju i prestonicu Prag, jedan je od centara za nelegalni biznis sa plaćenim seksom. Grad se dovija na razne načine kako da prostitutke otera sa svojih ulica.

Homutov je prošle godine instalirao kamere kojima snima ozloglašene ulice a policajci imaju internu instrukciju da kada prostitutke privode da ih odvezu u najudaljeniju stanicu policije u gradu.

Tu na samoj ulici, u vreme kada mame mušterije željne seksa, pojavljuju se i sudski izvršitelji da naplate od njih neplaćene kazne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grad Homutov rasteruje prostitutke plakatima

Izvor: Kurir, 29.Jan.2010

PRAG, 29. januara 2010. (Beta) - Grad Homutov na severu Češke pokušava da rastera prostituke i njihove mušterije iz obližnje Nemačke novim plakatima sa porukom "Nudimo vam sifilis, gonoreju i AIDS". Na ideju da takve plakate postavi u odabranim ulicama, gde najčešće klijenti traže usluge lepotica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.