Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2024, 07:15

BLISKOISTOČNI SUKOB: Blinken ne podržava napad na Rafu

Rat Izraela i Hamasa – 159. dan. Gotovo sto civila ubijeno je u noćnim izraelskim napadima širom Pojasa Gaze. Većina ubijenih su žene i deca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze. Izraelske snage takođe su izvele više racija na okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši najmanje četiri Palestinca i ranivši na desetine, javlja Vafa. Dve osobe su ranjene u napadu palestinskog tinejdžera na izraelsku vojnu policiju na kontrolnom punktu na Zapadnoj obali, južno od Jerusalima, javljaju izrelski mediji. Visoki operativac Hamasa ubijen je u izraelskom napadu dronom na južni Liban, potvrdila je ta grupa. SAD oborile raketu ispaljenu iz Jemena na američki razarač u Crvenom moru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POKOLJ U GAZI Ubijeno 11 Palestinaca dok su čekali u redu za pomoć, više od 100 ranjeno

Izvor: Blic, 15.Mar.2024, 00:31

Najmanje 11 osoba poginulo je večeras, a više od 100 ih je ranjeno u novom izraelskom napadu na Palestince koji su čekali na humanitarnu pomoć u gradu Gaza, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.