Tuđmanovi transkripti u sporu protiv Srbije

Izvor: RTS, 12.Jul.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuđmanovi transkripti u sporu protiv Srbije

Sa dva razgovora bivšeg hrvatskog predsednika Franje Tuđmana hrvatska vlada skinula oznaku tajnosti. Razgovori će biti korišćeni za potrebe hrvatske tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Vlada Hrvatske donela je na zatvorenom delu sednice odluku o skidanju oznake tajnosti sa zapisnika dva razgovora bivšeg predsednika Franje Tuđmana, za potrebe hrvatske tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Odlukom vlade oznaka tajnosti skinuta je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa zapisnika dva razgovora koji su održani u predsedničkim dvorima 1995. godine, saopšteno je iz vlade.

Prvi je razgovor tadašnjeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana i šefa njegovog kabineta Hrvoja Šarinića, održan 1. februara 1995. godine.

Oznaka tajnosti skinuta je i sa zapisnika sastanka Tuđmana i delegacije zvaničika Herceg-Bosne i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, održanog 27. marta 1995.

Oznaka tajnosti ne odnosi se na celokupne zapise nego samo na pojedine delove. Zapisi se nalaze u Hrvatskom državnom arhivu i biće predati Ministarstvu pravosuđa, Službi za saradnju s međunarodnim i drugim sudovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska protiv Srbije koristi Tuđmana

Izvor: Mondo, 12.Jul.2012

Hrvatska vlada je, za potrebu tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, donela odluku o deklasifikaciji zapisa nastalih za vreme dok je predsednik Hrvatske bio Franjo Tuđman.

Nastavak na Mondo...

Skinuta oznaka tajnosti s dva Tuđmanova razgovora

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2012

ZAGREB - Hrvatska Vlada skinula je oznaku tajnosti sa dva razgovora bivšeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji će biti korišćeni za potrebe hrvatske tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.