Izvor: RTS, 07.Feb.2022, 23:44

Otava, doneta privremena zabrana za demonstranate zbog truba i sirena

Kanadski sud doneo je privremenu zabranu protiv demonstranata koji protestuju zbog obavezne vakcinacije u centru Otave više od deset dana. U zahtevu za zabranu se navodi da je neprekidno korišćenje truba i sirena bila ključna taktika demonstranata, koji su organizovali i planirali da izazovu ozbiljne nelagodnosti i neprijatnosti žiteljima Otave.
Desetodnevna zabrana ima za cilj da spreči >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljude da trube u centru grada, preneo je Rojters.

Advokat je podneo grupnu tužbu u ime žitelja kanadske prestonice.
U zahtevu za zabranu se navodi da je neprekidno korišćenje truba i sirena bila ključna taktika demonstranata, koji su organizovali i planirali da izazovu ozbiljne nelagodnosti i neprijatnosti žiteljima Otave.
Gradonačelnik Otave Džim Votson proglasio je vanrednu situaciju zbog desetodnevnih protesta kamiondžija, koji su blokirali veliki deo kanadske prestonice.
"Konvoj slobode", počeo je kao protest protiv obavezne vakcinacije za kanadske kamiondžije, ali se pretvorio u opšti javni protest protiv antikovid mera i vlade premijera Džastina Tridoa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Donesena privremena zabrana protiv demonstranata u Otavi

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2022, 00:09

OTAVA - Kanadski sud je danas donio privremenu zabranu protiv demonstranata koji protestuju zbog obaveznog vakcinisanja protiv kovida 19 u centru Otave više od 10 dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.