OBRT: Sad Isis zabranjuje burke

Izvor: Mondo, 05.Sep.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRT: Sad Isis zabranjuje burke

Islamski fanatici, koji su kažnjavali žene koje nisu nosile burke, sada im zabranjuju da ih nose!

Foto: YouTube/screenshot

Islamski fundamentalisti su promenili sopstveni zakon i pravila. Jer su im oni došli glave!

Nakon što su doneli teror i strahovladu u svaku teritoriju koju su osvojili i zaposeli, jedan od glavnih propisa je bio da žene obavezno budu prekrivene - od glave do pete. Ko nije poštovao ove odredbe, pogotovo u Siriji i Iraku, bio bi izložen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najstrašnijem mučenju, a neretko bi žene bile ubijane.

Ali, sada su promenili taj propis u iračkom Mosulu, gde je ženama zabranjeno da ulaze u zgrade u burkama.

Na ulicama i dalje važi pravilo da žene moraju da nose burke.

Ovakvo pravilo je doneto nakon što je nekoliko komandanata Islamske države ubijeno baš od ruke žena, koji bi ulazile u zgrade potpuno prekrivene a ispod svojih haljina bi nosile oružje.

Prošlog meseca, grupa žena je iz sirijskog grada Manbidža slavilo je oslobođenje od ISIS-a spaljivanjem crnih burki nasred ulica.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.