Izvor: RTS, 19.Sep.2022, 06:50

Novi zemljotres na Tajvanu jačine 5,6 stepeni

Novi zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je Tajvan, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar. Lokalni zvaničnici saopštili su da je u snažnom zemljotresu koji je juče pogodio jugoistični deo Tajvana jedna osoba stradala, a više od 140 povređeno.
Zemljotres je bio dva kilometra ispod površine zemlje, prenosi Rojters.
Tajvan se suočava sa naknadnim potresima nakon dva snažna zemljotresa za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva dana, od kojih je najjači bio juče.
Zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je u nedelju slabo naseljeni jugoistočni deo Tajvana. Jedna osoba je poginula, a više od 140 je povređeno, saopštili su tamošnji zvaničnice, kao i da se spasilačke operacije nastavljaju. 
Tajvanska meteorološka služba je saopštila je da je epicentar zemljotresa bio u okrugu Tajtung i da je usledio nakon potresa jačine 6,4 stepena po Rihteru u subotu uveče u istoj oblasti, koji nije izazvao žrtve.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.