Ivan Penava novi gradonačelnik Vukovara

Izvor: RTS, 29.Jun.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Penava novi gradonačelnik Vukovara

Novi gradonačelnik Vukovara je Ivan Penava iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koji je danas u drugom izbornom krugu pobedio doskorašnjeg gradonačelnika Željka Sabu iz Socijaldemokratske partije (SDP). Koalicija tri srpske stranke imaće pet mandata.

Prema večeras objavljenim nezvaničnim podacima Gradske izborne komisije, za kandidata desnih stranaka okupljenih oko HDZ-a glasalo je 7.137 birača (50,19 odsto), a za Sabu, koji je na izbore izašao kao nezavisni kandidat, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 6.946 birača (48,85 odsto), prenosi Beta.

Pravo glasa na izborima u Vukovaru imalo je oko 27.000 birača, a na birališta je izašlo njih nešto više od 14.000.

U prvom krugu izbora pre dve sedmice, Penava je dobio podršku 47,43 odsto izašlih, a Sabo 36,42 odsto.

Tada je na izborima za Gradsko veće najviše mandata - deset, osvojila koalicija okupljena oko HDZ, a koalicija oko SDP pet.

Isto toliko mandata imaće i koalicija tri srpske stranke na čelu sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom, koje su prvi put zajedno izašle na izbore u Vukovaru.

Jednog odbornika imaće i koalicija okupljena oko Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

Gradsko veće je raspušteno proletos zbog neusvajanja gradskog budžeta, a tada je razrešen i gradonačelnik Željko Sabo, kome je u međuvremenu počelo suđenje za pokušaj podmićivanja dvoje odbornika HDZ-a u vukovarskom Gradskom veću.

Tada je većinu imala koalicija oko HDZ i Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević, uz podršku nezavisnog odbornika, bivšeg člana SDP-a Željka Pinjuha, dok je gradonačelnik bio iz SDP-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi gradonačelnik Vukovara iz HDZ-a

Izvor: Mondo, 29.Jun.2014

Novi gradonačelnik Vukovara je Ivan Penava iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koji je danas u drugom izbornom..

Nastavak na Mondo...

Ivan Penava iz HDZ novi gradonačelnik Vukovara

Izvor: Blic, 30.Jun.2014, 00:37

Novi gradonačelnik Vukovara je Ivan Penava iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koji je danas u drugom izbornom krugu pobedio doskorašnjeg gradonačelnika Željka Sabu iz Socijaldemokratske partije (SDP). ..Prema večeras objavljenim nezvaničnim podacima Gradske izborne komisije, za kandidata desnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.