Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Klaviri u parkovima

NJUJORK - Gradske vlasti Njujorka staviće 60 klavira na raspolaganje stanovnicima, počev od 21. juna, na Dan muzike, javile su agencije.

"Tokom dve sedmice, počev od ponedeljka, 60 klavira koje su dekorisali umetnici, biće postavljeno u parkovima i na trgovima, na raspolaganju svakom ko poželi da svira", piše u saopštenju gradonačelnika Majkla Blumberga. "Možete biti virtuoz kao Betoven ili da ste samo godinu dana učili klavir, nema veze, sedite i svirajte".

Klaviri >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će biti na raspolaganju od devet ujutru do 10 sati uveče, izuzev u nekim stambenim četvrtima, gde će muziciranje prestajati u 20 sati.

Na dan početka manifestacije, 21. juna, u Njujorku će biti organizovano hiljadu besplatnih koncerata, na lokacijama na Menhetnu, u Bruklinu, Bronksu, Kvinsu i na Steten Ajlandu.

Po završetku programa, 5. jula, klaviri će biti poklonjeni njujorškim školama i bolnicama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.