Nigerija i Kosovo trguju ljudskim organima?

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2016, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija i Kosovo trguju ljudskim organima?

Lokalni guverner optužen je za organizovanje međunarodne mreže za trgovinu organima u kojima su bili i zvaničnici Kosova i Hrvatske.Asocijacija lekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa zvaničnicima drugih zemalja, među kojima su Turska, Kosovo i Hrvatska. Tu vest je objavila nigerijska informativna agencija „Naij“, a preneo portal na francuskom jeziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << „Balkanska pošta“. Predsednik asocijacije Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan u Overiju, glavnom gradu te nigerijske države. „Po prvi put u istoriji jedna Vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima“, izjavio je Ndžemanze. Predsednik asocijacije nigerijskih lekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera u Tursku, na Kosovo, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje. „Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova (Hašim Tači), koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj“, rekao je Ndžemanze. Vladina kancelarija je saopštila da su te optužbe „stara priča kojom su se bavile nigerijske bezbednosne službe“. Okoroča je posetio Kosovo u martu 2012. godine, kada se sastao sa tadašnjim Tačijevim zamenikom Bedžetom Pacolijem i ministarkom trgovine Mimozom Kusari Lilom. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nigerijski guverner i Tači trguju ljudskim organima?

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2016

Lokalni guverner optužen je za organizovanje međunarodne mreže za trgovinu organima u kojima su bili i zvaničnici Kosova i Hrvatske.Asocijacija lekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.