Izvor: B92, 21.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: Oslobođeno 7 stranaca

Lagos -- Nigerijski militanti oslobodili su sedmoricu stranaca, radnika kompanije "Ekson Mobajl", koji su bili oteti početkom meseca.

Radnici su oteti 3. oktobra tokom prepada na stambeno naselje u kojem žive radnici "Ekson Mobajla" u gradu Eket, u južnom delu delte reke Nigera. Portparol te kompanije Pol Arinze reka je da su zvaničnici nigerijske vlade danas saopštili da su svi oteti radnici oslobođeni.

"Dobili smo obaveštenje da su oslobođeni i da su svi dobrog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravstvenog stanja", rekao je Arinze.

Zbog napada militanata tokom protekle dve godine, izvoz sirove nafte iz Nigerije opao je za četvrtinu uobičajnog izvoza, od 2,5 miliona barela dnevno.

Nigerija je najveći afrički proizvođač nafte i peti po veličini snabdevač SAD sirovom naftom. Uprkos tome, većina stanovnika južnih oblasti, koje su bogate naftom, je siromašno.

Ove godine je u Nigeriji oteto više od 20 stranih radnika, ali je njihovo oslobađanje uglavnom proticalo mirno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.