Nigerija: 15 mrtvih u sukobu

Izvor: NaDlanu.com, 31.Mar.2013, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: 15 mrtvih u sukobu

Kano - U sukobu vojske i islamske ekstremističke grupe Boko Haram u nigerijskom gradu Kanu poginulo je 15 ljudi, saopštila je lokalna vojska.

Do sukoba je došla kada je vojska izvršila raciju na mesta za koje je smatrala da su skrovišta ekstremista, preneo je AFP.Vojska navodi da je u sukobima poginulo 14 ekstremista i jedan vojnik i dodaje da su ekstremisti planirali da na Uskrs u gradu izvedu napade, a meštani kažu da su čuli razmenu vatre i nekoliko eksplozija kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << se sukobili vojska i ekstremisti."U raciji je ubijeno 14 terorista, a njihov kamandant je uhapšen", rekao je novinarima general Iljasu Aba i naveo da je vojska "izgubila jednog vojnika u napadu, a drugi je teško povređen". Ovi navodi, podseća AFP, ne mogu da budu potvrđeni iz nezavisnih izvora. Podaci koje o žrtvama saopštava nigerijska armija često su nepouzdani, a vojska je pod pritiskom zbog slabog napredovanja u borbi protiv Boko Harama, navodi francuska agencija. Vojska je saopštila da je zaplenila oružje, uključujući jedan automobil napunjen eksplozivom, koji je, prema Abi, bio namenjen za izvršenje napada u Kanu. U Nigeriji je u prošlosti bilo napada na hrišćanske praznike. Na Uskrs prošle godine, u bombaškom napadu u gradu Kadunu poginula je 41 osoba. U nasilju vezanom za Boko Haram, od 2009. godine poginulo je oko 3.000 ljudi, a među njima su i žrtve delovanja nigerijskih snaga bezbednosti. Najsmrtonosniji napad, Boko Haram je izveo januara 2012. godine, kada je u koordinisanim bombaškim napadima i u pucnjavi, poginulo najmanje 185 ljudi. (Izvor: B92)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Nigerija: 15 mrtvih u sukobu vojske i ekstremista

Izvor: Radio 021, 31.Mar.2013

U sukobu vojske i islamske ekstremističke grupe Boko Haram u nigerijskom gradu Kanu danas je poginulo 15 ljudi, saopštila je lokalna vojska.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.