Netanjahu nema većinu, presudiće Liberman

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu nema većinu, presudiće Liberman

Aktuelni premijer Izraela Benjamin Netanjahu nije uspeo da obezbedi većinu u drugim parlamentarnm izborima u ovoj godini, pokazuju izlazne ankete koje su objavile dve izraelske televizijske mreže.
Na današnje izbore izašlo je 69,4 odsto birača. Birali su se poslanici Kneseta u kojem ima 120 mesta.

Očekuje se da će Plavo-bela alijansa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Benija Ganca osvojiti između 32 i 34 mesta u parlamentu, a Likud Benjamina Netanjahua između 31 i 33 mesta.
Mediji navode da se time otvara put da lider partije Jisrael Bejtenu Avigdor Liberman bude taj koji će odlučivati o tome ko će sastaviti vladu.
Tokom kampanje, Liberman je rekao da želi vladu jedinstva u kojoj će Likud deliti vlast sa Plavo-belima, što je Netanjahu isključio kao opciju.
Netanjahu posle aprilskih izbora nije uspeo da sastavi novu vladu, iako su Likud i njegovi saveznici osvojili većinu. Ali umesto da vrati mandat za formiranje vlade, Netanjahu je raspisao nove izbore.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"IMAMO SAMO JEDNU OPCIJU" Liberman predlaže vladu nacionalnog jedinstva

Izvor: Blic, 18.Sep.2019, 01:07

Bivši ministar odbrane Izraela i lider ekstremno desničarske partije Izrael Beitenu, Avigdor Liberman pozvao je na formiranje vlade nacionalnog jedinstva nakon što su izlazne ankete pokazala da niko nije osvojio većinu na parlamentarnim izborima održanim u utorak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.