Nemačka: Otmičar ubio taoce i sebe

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Otmičar ubio taoce i sebe

Karlsrue -- Specijalne snage policije provalile u stan muškarca koji se zabarakadirao i držao taoce u nemačkom gradu Karlsrue. Nađeno petoro mrtvih, među njima i otmičar.

Naoružani muškarac zabarikadirao se rano jutros u jednoj zgradi u Karlsrueu tokom prinudnog iseljavanja, uzevši za taoce četvoro ljudi, uključujući sudskog izvrštelja.

"Specijalne snage su provalile u stan pošto su osetile dim i našle su četiri tela. Jedan od njih je verovatno otmičar," rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je portparol policije, a prenosi Rojters. U međuvremeno je javljeno da je pronađena i peta žrtva otmičara.

Prema informacijama tablioda ''Bild'', u drami su izgubili život otmičar, sudski izivršitelj, novi vlasnik stana, jedan bravar i još jedna osoba.

Do drame u Karlsurueu, čiji se uzroci i dalje istražuju, došlo je jutros, kada se vlasnik stana u potkorvlju, odnosno, prijatelj vlasnice stana, lovac u posedu oružja, prilikom najavljenog, prinudnog iseljenja zabarikadirao i oteo taoce. Muškarac, čiji identitet još nije saopšten, bio je naoružan, a televizija N-TV objavila je da je u posedu imao granate.

"Situacija je nejasna. Ne znamo šta se dogodilo u stanu", kazao je portparol policije i dodao da policija nije ostvarila nikakav kontakt sa otmičarem.

Pretpostavlja se da je otmičar izvršio samoubistvo nakon što je ubio sve osobe koje je držao protiv njihove volje. Policajci su ušli u stan u kojem su držani taoci kada su osetili miris paljevine, precizirao je portparol policije.

Stanovnici kuće su informisali policiju, kada su čili pucnjeve, koja je, zatim, uz angažman specijalnih jednica, intervenisala, izolovala mesto tragedije i evakuisala komšiluk.

Nemačka, koja je kako kaže statistika, na samom vrhu po broju krvoprolića, osetljiva na ovakve događaje, naročito od tragedije u gimnaziji u Erfurtu, kada je, pre desetak godina, jedan djak gimnazije ''Gutenberg'' u školi ubio 16 osoba, a zatim sam sebi presudio.

Policija je ranije saopštila da su se iz pomenute zgrade čuli pucnji da verovatno ima povređenih, ali da se ne zna koliko tačno talaca otmičar drži.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.